Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

”På ett sätt påminner det om bevakningen under ett terrordåd, men den stora skillnaden är att detta bara fortgår”, säger DN-fotografen Anette Nantell. I bild tillsammans med reportern Anna Gustafsson i omklädningsrummet på intensivvårdsavdelningen för covidsjuka på Karolinska universitetssjukhuset i Solna.

Riskerna med att bevaka corona – så resonerar medierna

Mediernas bevakning av covid-19 är ett viktigt samhällsuppdrag, men kan innebära risker för både journalister och fotografer. Dagens Media har talat med DN-fotografen Anette Nantell om reportaget inifrån Karolinska – och med DN, SvD, SVT och Aftonbladet om ✓ Avvägningarna ✓ Riskanalyserna ✓ Riktlinjernas påverkan för journalistiken.

Publicerad: 4 Maj 2020, 11:48

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

DN-fotografen Anette Nantell har under sin karriär bland annat rapporterat från kriget i Bosnien och folkmordet i Rwanda. Hon och kollegan Emma Bouvin var också bland de första på plats

Få hela storyn –

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 5 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Ämnen i artikeln:

coronaviruset

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.