Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Riksmedierna missnöjda med Stefan Löfvens tillgänglighet

Publicerad: 4 maj 2020, 05:59

En majoritet av riksmedierna anser inte att statsminister Stefan Löfven är tillgänglig nog för medias frågor – varken under coronakrisen eller i vanliga fall.

Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Sex av åtta riksmedier anser inte att statsminister Stefan Löfven är tillräckligt tillgänglig för mediernas frågor. Det visar en enkät från P1 Morgon.


Ämnen i artikeln:

Stefan Löfven

I en enkät som P1 Morgon har skickat ut till Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Expressen, SVT Nyheter, TV4 Nyheterna, TT och Aftonbladet Sveriges Radio Ekot uppger de första sex att statsminister Stefan Löfven inte är tillräckligt tillgänglig för ansvarsutkrävande intervjuer. 

Och det gäller inte bara under coronakrisen utan på enkätfrågan om redaktionen vanligtvis brukar få en enskild intervju med statsministern svarar fem av de tillfrågade nej. Bara Aftonbladet och TV4 Nyheterna upplever att de brukar få ja när de ställer frågan.

Stefan Löfvens pressekreterare Gösta Brunnander håller inte med om att statsministern är otillgänglig, men framhåller att statsministern är oerhört upptagen, att medielandskapet förändrats samt att behovet är omöjligt att mätta.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Stefan Löfven

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev