Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Reportrar fast i strider

Publicerad: 24 augusti 2011, 05:45
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:01

Utländska journalister är fast på det libyska lyxhotellet Rixos i Tripoli, som bevakas av Khadaffianhängare. Utanför utspelas hårda strider mellan regeringstrogna och rebeller.


Rebellerna rapporteras ha kontroll över stora delar av Tripoli, men hotellet Rixos lobby i Tripoli, där många utländska journalister, bor bevakas hårt av Khaddaffianhängare sedan flera dagar.

Reportrarna är rädda för att ta sig förbi de beväpnade regeringstrogna och samtidigt pågår hårda strider utanför, skriver Expressen.

– Vi väntar och oroar oss för att de beväpnade männen när som helst kan bli fientliga, rapporterar AP:s reporter Dario Lopez.

Det var här Khadaffis son Saif al Islam, som tidigare uppgetts vara fångad av rebellerna, sökte upp en grupp journalister för att visa regimens högkvarter innan de fördes tillbaka till hotellet.

En av dem var reportern Matthew Chance som beskriver situationen så här för CNN.

– Vi är ganska rädda just nu. Vi är fångade här. Vi vill ut härifrån.

Kaoset utanför gör att hotellet tidvis saknar vatten, el, luftkonditionering, mat och journalistiska verktyg som internet och satellittelefoner.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News