Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag24.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Reportern mötte Löfven på herrtoan – toppar NSD:s sajt

Publicerad: 7 December 2015, 14:17
Uppdaterad: 8 December 2015, 21:31

NSD:s toppnyhet: Pajalas kommunalråd ställde Löfvén till svars på toaletten.


I dag besöker statsminister Stefan Löfven Luleå för att prata innovation och tillväxt. Pajalas kommunalråd Harry Rantakyrå (S) hade dock en egen agenda. Han ville ha svar från statsministern om Pajalagruvas framtid och bilade till Luleå för att kräva svar.

När Stefan Löfven gick på toaletten såg han sin chans. Vad han inte visste var att NSD:s reporter Bo Torbjörn Ek också var inne på herrtoaletten. Han rapporterade om mötet och toppar nu tidningens sajt med nyheten:

"NSD-exlusivt: Rantakyrös kupp – mötte Löfven på herrtoan."

Hur hamnade du på toaletten med statsministern och kommunalrådet?

– Jag vill gärna tro att det var resultatet av journalistiskt bollkänsla, men det var mest tur. Jag kom lite sent och hade kolleger på plats som inte var män så i det här fallet var kön en fördel, säger Bo Torbjörn Ek till Dagens Media.

Vad tyckte Löfven om uppvaktningen?

– Jag kom in där först, sen kom en annan reporter från radion ganska snart så jag fick inte vara ensam så länge. Det blev någon form av offentligt samtal så det var inte helt hemligt. Jag tror att de vaktade sina tungor rätt bra ändå.

Hur var stämningen?

– Jag tror att Stefan Löfven kände sig ganska cool med det där ändå, han verkade inte stressad över det och han sa inget utöver det vanliga. Jag tror att de skrattade gott åt det efter, de känner varandra sedan tidigare.

Ni toppar sajten med "kuppen" men kom det någon nyhet ur det hela?

– Jag skulle säga att det mer blev en lite oväntad twist på det här, men det som kom ut har vi redan rapporterat om. Det är inget avslöjande, snarare en väldigt oväntad twist på den typen av politiska påtryckningar. Det var med glimten i ögat.

Vad har reaktionerna varit?

– Hittills har den gått bra på sajten. Jag tror att de flesta drog på munnen åt det hela.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.