Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Rekordutdelning för Stampens aktieägare

Publicerad: 27 Mars 2012, 10:44
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:28

Stampen delar ut rekordsumman 48 miljoner kronor till sina aktiägare. Samtidigt får vd Tomas Brunegård en bonus på 5 miljoner kronor – trots nedskärningarna inom koncernen.


Ämnen i artikeln:

Tomas BrunegårdPromediaStampenGöteborgs-Posten

Det är tidningen Journalisten som rapporterar om aktieutdelningen på 48 miljoner kronor, som är den största i Stampenkoncernens historia.Dessutom får alltså vd Tomas Brunegård en maxbonus på 5 miljoner kronor.

Samtidigt kan upp till 100 av 300 journalister i det delägda dotterbolaget Promedia tvingas sluta. Besparingar görs också på Göteborgs-Posten.

Sten Sjögren är journalistklubbens arbetstagarrepresentant i Stampens styrelse och han har reserverat sig mot beslutet.

– Jag kan inte medverka till att det fattas beslut om en aktieutdelning till ägarna på rekordnivå samtidigt som det genomförs stora sparpaket inom Stampen och regelrätta nedskärningar inom Promedia. Det ser illa ut, säger Sten Sjögren till Journalisten.

Under 2011 gjorde Stampen ett rörelseresultat på 420 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 289 miljoner kronor året innan. Viktigt att notera är dock att 201 miljoner kronor av resultatet var en engångsintäkt.

Samtidigt minskade rörelseresultatet för alla verksamhetsområden utom Promedia och GISAB, som ger ut Mitt i-tidningarna.

– Stampen har inte haft någon tillväxt i koncernen på fyra år och vi har inte uppnått målen när det gäller intäkter i de digitala kanalerna. Det är sådana saker man tycker ska kunna ge bonus till VD, om man över huvud taget ska ha ett bonussystem, säger Sten Sjögren till Journalisten.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.