Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Rekordtryck i Almedalen

Publicerad: 14 Maj 2010, 11:12
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:50

Valåret har gjort att intresset för Almedalsveckan har skjutit i höjden. Redan nu granskas över 1 000 anmälda arrangemang.


– Vi har 350 godkända arrangemang och 700 som står i kö för granskning, säger Carolina Kallum, projektledare för Almedalen.

Förra året hölls runt 1 000 programpunkter inom ramen för veckan, vilket var rekord. Mycket talar för att det slås i år igen.

­– Ja, det är många för att vara så här tidigt. Min gissning är att det blir fler eftersom det är valår, säger Carolina Kallum.

I ett försök att reglera ansökningarna har Almedalsveckan infört en anmälningsavgift som stiger ju närmare slutdatumet man kommer.

Carolina Kallum ser även ett ökat medialt intresse. Hittills har runt 100 journalister ackrediterat sig. Förra året var siffran runt 450 – även det rekordhögt.

– Vi räknar med ännu fler i år. Vi märker också av att det finns ett intresse från utländsk media, vilket är kul. Ett sånt här arrangemang finns ju bara i Sverige, säger Carolina Kallum.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.