Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Regeringen höjer mediestödet – kompenserar för Postnords varannandagsutdelning

Publicerad: 14 september 2021, 09:27

123 miljoner. Så mycket pengar utökar regeringen mediestödet.

Foto: JANNE NAESS

Regeringen ökar mediestödet med 123 miljoner kronor för att underlätta för tidningarnas distribution efter att Postnord har beslutat om varannandagsutdelning.


Ämnen i artikeln:

PostNordAmanda Lind

Postnords kritiserade beslut att dela ut post varannan dag har fått stora konsekvenser för dagstidningarna på i de områden där det genomförts. För att möjliggöra för fortsatt spridning där föreslår regeringen nu därför att mediestödet höjs med 123 miljoner kronor för 2022.

– Jag är glad att vi med det här förslaget kan möjliggöra att tidningsläsare i glesbygd fortsatt kan få hem sin lokaltidning i brevlådan även kommande år, säger kultur- och demokratiminister Amanda Lind i en kommentar.

I pressmeddelandet där satsningen presenteras lyfts en fungerande distribution som viktig ur ett demokratiskt perspektiv varför man nu tillför pengar för perioden 2022–2025.

TU:s vd Johan Taubert är positiv till förslaget.

– Det är mycket angeläget från ett medborgar- och demokratiperspektiv att en daglig utdelning av nyhetstidningar fortsatt kan ske. Med detta förslag kan distributionen säkerställas och skadeverkningarna av PostNords agerande begränsas, säger Johan Taubert i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Växande kritik mot Postnords tidningsutdelning

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

PostNordAmanda Lind

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev