Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Redaktionschefen lämnar GP – går till byrå

Publicerad: 23 mars 2015, 08:18
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:08

UPPDATERAD. Efter 15 år på Göteborgs-Posten väljer Anders Goliger att lämna tidningen. Därmed blir han dagens andra avhopp från GP.


Ämnen i artikeln:

Göteborgs-Posten

Anders Goliger började på GP år 2000 och kom då från TV4. Sedan dess har han bland annat arbetat som nyhetschef, som projektledare för GP:s tv-kanal och senast redaktionschef.

De senaste fem åren har han också varit ställföreträdande ansvarig utgivare.

Nu lämnar han alltså tidningen och går till reklambyrån Welcom.

Tidigare i dag stod det klart att GP:s nyhetschef Sofia Dahlström slutar för att gå till konkurrenten GT. Därmed är Anders Goliger dagens andra tunga avhopp från tidningen.

– Jag har varit anställd på GP i 15 fantastiska år, jag har fått jobba med och lära känna många fantastiska journalister här, men jag kände att det var dags att gå vidare, säger Anders Goliger till Dagens Media.

Varför lämnar du journalistiken?

– Ja, jag är sugen på att ta med mig det jag lärt mig under 20 år som journalist och ge mig i en ny bransch. Jag börjar inte i pr-branschen i allmänhet utan just på Welcom, säger han och fortsätter:

– Det här är något som vuxit fram under en längre dialog med Welcom. Jag känner att de har samma värderingar som jag.

Kommer du att sakna journalistiken?

– Det kommer jag helt säkert att göra. Det har varit en 20-årig kärleksaffär för mig. Mitt beslut handlar heller inte om branschkrisen, utan helt enkelt om att jag vill göra något nytt.

Hur mår GP?

– Egentligen ska nog GP svara för sig, men det gjordes en jättevändning förra året så vi hamnade på plus. När det gäller journalistisk dominerar GP i Göteborg och det finns många duktiga journalister på tidningen som kommer fortsätta arbetet, säger han och fortsätter:

– Det är klart att något kanske kommer sakna mig, men när jag ersätts av någon annan ger också möjlighet till förnyelse.

Hur mår ledarredaktionen på GP?

– Det ska du prata med Alice Teodorescu och chefredaktören om. Men i egenskap av läsare så tycker jag att ledarsidan känns pigg. Det är naturligt att en ny chef sätter sin egen prägel.

Vad ska du göra för Welcom?

– Ja, jag kommer jobba med bred kommunikation i bred bemärkelse som chefsrådgivning och traditionellt pr-arbete.

Under 2014 omsatte Welcom 29 miljoner kronor. På kundlistan finns bland andra Löplabbet, Crescent & Monark samt Göteborgsvarvet.

Anders Goliger börjar på Welcom i slutet av april.

 

LÄS ÄVEN:

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Göteborgs-Posten

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.