Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Redaktionschefen lämnar DI för fondbolag

Publicerad: 28 Mars 2011, 13:07
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:16

Anna Sönne - som arbetat på Dagens Industri i tretton år - lämnar tidningen. Istället ska hon börja på fondbolaget East Capitals kommunikationsavdelning.


Ämnen i artikeln:

Dagens Industri

Anna Sönne kom till Dagens Industri 1998 och har tidigare arbetat som reportagechef, nyhetschef, reporter och London-korrespondent. Sedan 1,5 år tillbaka har hon varit redaktionschef för di.se.

Nu ska hon alltså börja på East Capital, som har fokus på tillväxtmarknader i Öst.

– Det var ett erbjudande som jag var tvungen att tacka ja till, säger hon till dagensmedia.se.

Tjänsten är nyinrättad och Anna Sönne kommer basa över en liten redaktion som ansvarar för digitala och tryckta publikationer.

– East Capital sitter på otroligt mycket kunskap när det gäller tillväxtmarknader som Kina och Ryssland men känner att de har en del att lära av journalistiken. Så det är för min journalistiska kunskap som jag rekryterats.

Hur känns det att lämna DI efter tretton år?

– Det känns på samtidigt jättetråkigt för jag trivs på DI och har ett mycket intressant jobb. Så visst har jag en viss separationsångest, men jag kunde faktiskt ändå inte låta bli att tacka ja, säger Anna Sönne och fortsätter:

– Det är väldigt lockande att få chansen att på nära håll följa de här stora tillväxtregionerna, inte minst Kina, de kommande åren.

Informationen gick ut i fredags och det är ännu inte klart med någon ersättare. DI har på kort tid tappat flera tunga namn. Bland annat gick Anna Svedblom till Året Runt medan Kristofer Steneberg gick till Chef.

Anna Sönne börjar på East Capitals den 1 juni.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Dagens Industri

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.