Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Redaktion utrymd – på grund av mystiskt paket

Publicerad: 16 januari 2015, 08:04
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:16

Ett mystiskt paket har lämnats utanför tidningen Norra Hallands redaktion och Kyrkogatan, där tidningen huserar, har nu stängts av.


DT

Dante Thomsen


Det okända paketet ska ha lämnats utanför Norra Hallands redaktion i Kungsbacka någon gång under morgonen.

Enligt tidningen själva har redaktionen utrymts och Kyrkogatan, där kontoret ligger, har stängts av.

Elisabeth Blide är chefredaktör på Norra Halland:

– Vi konstaterade att det står ett litet paket på vår trappa som ser lite skumt ut. Jag hade inte lust att undersöka det närmare utan ringde polisen. De håller på och spärrar av nu och ska hjälpa oss att undersöka vad det är i paketet. Mer än så vet vi inte, säger hon till Dagens Media.

På vilket sätt ser paketet skumt ut?

– Det var inte inslaget i något eller adresserat till någon person. Det finns anledning att tro att det inte är en vanlig läsarhälsning, det ser ut som något annat.

Finns det någon hotbild mot Norra Halland?

– Nej det gör det inte.

UPPDATERING:

Strax före tolv stod det klart att polisen kommer att spränga det mystiska paketet då man gjort bedömningen att det kan vara sprängmedel i det. Det rapporterar Norra Halland på sin sajt.

– De har kört in roboten i lokalen vid tidningen, från polisbilen in i huset. Bombtekniker är på plats fullt utrustade med hjälmar och har letat i bilarna på parkeringsplatsen. De har letat i bilar och under bilar, säger P4 Hallands reporter Samira Othman som är på plats.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev