Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag24.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Realtid i creddbråk med DI

Publicerad: 17 Maj 2013, 08:32
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:45

Realtids chefredaktör Per Agerman går till rasande attack mot Dagens Industri och anklagar tidningen för att stjäla avslöjanden. Det får DI:s chefredaktör Peter Fellman att gäspa.


Ämnen i artikeln:

Dagens IndustriRealtid

Dagens Industris story om Handelshögskolans sparkade rektor Rolf Wolff har plockats upp av flera medier. Nu anklagar dock Per Agerman, chefredaktör på affärstidningen Realtid, DI för att ha "stulit avslöjandet".

Detta då Per Agerman anser att DI inte creddat Realtid tillräckligt för uppgifterna om Rolf Wolffs fejkade CV. Uppgifter som Realtid publicerade den 6 maj.

Han hävdar också att DI satt i system att undvika att ge credd.

" DI har under många år gjort sig känd som en redaktion som gärna undviker att ge andra cred. Ibland går man till och med så långt så att man gör andras avslöjanden till sina egna. Kanske är det smällar man får ta konkurrerande redaktioner emellan, kanske borde jag ägna mig åt mer brinnande ämnen i mina krönikor.

Problemet är dock att detta inte är en engångsföreteelse. Det finns fler exempel på Dagens Industris branschavvikande policy kring källhänvisningar bara från de senaste veckorna", skriver Per Agerman i en rasande krönika på tidningens sajt.

Även artikelförfattaren Helene Rothstein är upprörd:

– Det är såklart sjukt störigt när man inte får credd som man förtjänar. Men framförallt får det ju stora konsekvenser när en nyhet växer. För plötsligt hänvisade Dagens Nyheter också till DI och när en så pass stor tidning inte förstår var nyheten kommer ifrån, hur ska man då kunna begära det av läsaren?, säger hon till Dagens Media.

Men DI:s chefredaktör Peter Fellman tar dock lätt på kritiken:

– Det är så löjligt att jag inte ens orkar svara på det. Det här vår grej från början till slut. Det var den här ynka CV-grejen som de hävdar att de kom på och den gav vi credd för, säger han.

Peter Fellman passar också på att ge konkurrenten en rejäl råsop.

– Man vet ju knappt att Realtid ens finns. De är så små. Det här är en stor gäspning.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Dagens IndustriRealtid

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.