söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Readly tar in 160 brittiska tidningar i portföljen

Publicerad: 20 april 2022, 08:12

Readly tar in 160 regionala brittiska tidningar i portföljen.

Foto: Pressbild

Readly får ett jättetillskott av tidningar. På onsdagen offentliggjorde bolaget att 160 brittiska tidningar ansluter till tjänsten. ”Vårt fokus att stärka utbudet av dagstidningar”, säger COO:n Ranj Begley.

Ämnen i artikeln:

ReadlyDagspressDigitalt

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@dagensmedia.se


Readly storsatsar på brittiska regionaltidningar och lägger till 160 av dem i sin portfölj. Enligt ett pressmeddelande efterfrågar allt fler läsare pålitlig journalistik och enligt en undersökning bolaget har gjort tillsammans med Yougov är 65 procent av britter är oroliga för spridningen av falska nyheter, och att konsumera verifierat innehåll är mycket viktigt för 40 procent av Storbritanniens befolkning.

LÄS OCKSÅ: Felutskick och avsaknad av strategier – så står sig tidskrifternas digitala abonnemang 

– I en tid då verifierad journalistik och pålitliga nyheter är så pass viktigt är vi glada att välkomna ett så brett utbud av regionala tidningar till vår plattform. Vi vet att våra prenumeranter kommer att vara ivriga att läsa sin regionala favorittidning, tillsammans med det breda utbudet av titlar som är tillgängliga som en del av en Readly-prenumeration, säger Ranj Begley, Chief Content Officer på Readly i ett pressmeddelande.

”Fokus att stärka utbudet”

Readlys portfölj består idag av 35 nationella tidningar och fler än 165 regionala titlar från totalt sju länder. 

– Vårt fokus att stärka utbudet av dagstidningar fortsätter och vår data visar att den ökade tillgången i sin tur har en positiv påverkan på engagemanget bland våra läsare. Vi kan se en ökning i både total och genomsnittlig lästid, samt betydande fler prenumeranter som använder vår app dagligen i länder som Storbritannien. Vi noterar även en god spridningseffekt på läsningen av magasin samt en ny grupp läsare som bara tar del av dagstidningarna, säger Ranj Begley. 

LÄS OCKSÅ: 30 får lämna Readly 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev