Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

”Räknar med att 24Sverige-affären blir klar i veckan”

Publicerad: 5 augusti 2019, 08:45

Köpet som ska rädda 24Sveriges 15 sajter väntas bli klar i veckan, uppger konkursförvaltaren Erik M Gabrielsson.


Ämnen i artikeln:

Lokalpress

24Sveriges sajter försattes in konkurs i början av juli. Men redan dagen efter fanns det intressenter som kunde tänka sig att ta över och driva sajterna vidare. Men ännu är ingen affär klar. 

I slutet av förra månaden trädde en av ägarna av Citypress, som nyligen köpte Mitt i, fram som intressent. Det är dock inte Citypress, utan en grupp av finansiella investerare som även äger Citypress som ska vara intresserade. Citypress ägs till 60 procent av Lazarus Equity Partnet, och till 40 procent av andra investerare. 

Medieinvesteraren Mikael Werner är en av dem, och den som utalat sig offentligt om sitt intresse. Den 25 juli sa han till Barometern:

– Egentligen är ingenting färdigt, men vi sa att vi från och med i måndags  behövde 14 dagar på oss för att se vad vi ska göra, säger han till tidningen.

Enligt sajten Breakit är affären inne i sin slutgiltiga fas, och affären skulle vara klar innan helgen. 

Men på måndagen är fortfarande inget klar, uppger bolagets konkursförvaltare Erik M Gabrielsson för Dagens Media. Det betyder dock inte att affären är körd. Ett besked väntas komma inom kort. 

– Jag räknar med att det blir klart i veckan. Det är den information jag fått från köparhåll, skriver Erik M Gabrielsson i ett sms. 

Mikael Werner vill inte uppge hur förhandlingarna går i dagsläget. 

– Återkommer så snart vi kan, skriver han i ett sms.  

 

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

Lokalpress

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev