Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag05.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

"Rädslan som skapas är berättigad"

Publicerad: 22 Oktober 2010, 13:01
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:34

Den senaste tidens skjutningar i Malmö har lett till en intensiv rapportering kring "den nya lasermannen". För Dagensmedia.se ger Skånepolisens informationsdirektör Lars Förstell sin syn på bevakningen.


Ämnen i artikeln:

Polisen

Tidigare under dagen intervjuade Dagensmedia.se flera publicister om mediernas uppskruvade bevakning av skotten i Malmö. Bland annat diskuterades användandet av begreppet ”den nya lasermannen”, vilket har figurerat flitigt på kvällstidningarnas löpsedlar.

Lars Förstell, informationsdirektör på Skånepolisen menar att mediernas bevakning i sådana här fall ofta börjar i spekulationer som ytterligare befästs av de människor man väljer att intervjua.

– Gör man så höjs sannolikheten i det första påståendet som från början var en ren spekulation. Det kan vara en fara, säger Lars Förstell och fortsätter:

– Skapar man en stämning av rädsla och oro finns det en risk att personer som vet något inte lämnar uppgifterna vidare till oss.

Han är dock inte enbart kritisk till mediebevakningen.

– I just det här fallet är rädslan som skapas berättigad.

Hans resonemang rymmer också en del självkritik.

– Vad det handlar om är att vi själva måste lämna tydlig och klar information.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Polisen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.