Qviberg säljer innehavet i Metro

2017-05-22 07:48  

Mats Qviberg säljer sitt innehav i Metro och Realtid – för en krona.

Mats Qviberg säljer samtliga sina aktier i investmentbolaget Custos, som bland annat är ägare i Metro och Realtid, skriver Svenska Dagbladet.

Köpeskillingen uppgår endast till en krona – vilket innebär att Mats Qviberg gör en förlust på drygt 70 miljoner kronor. Köpare är Metros styrelseordförande Christen Ager-Hanssen.

Mats Qviberg ägde 40 procent av Custos, och betalade därmed 20 miljoner kronor för aktierna i Metro och 1,6 miljoner kronor för aktierna i Realtid. 

Dessutom förlorar han även de 50 miljoner kronor han tillfört Metro i ”ovillkorat aktieägartillskott”. Förlusten landar på totalt 71,6 miljoner kronor.

Trots det är Mats Qviberg nöjd:

– Jag är jättenöjd med affären även om det var blev väldigt kort och dyrt, skriver han i ett mejl till SvD.

– Jag gav mig in i det här projektet medveten om att det skulle väcka uppmärksamhet. Däremot var jag inte beredd på hur stort personfokus det skulle bli på mig, och det är varken bra för Öresund eller Metro.

Intervjun med SvD är den enda Mats Qviberg kommer att ge.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt