Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Promedia utser vd

Publicerad: 30 september 2010, 13:11
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:37

Stampens tidningskoncern Mediebolaget Promedia har hittat en ny vd efter avhoppade Johan Färnstrand.


Johan Färnstrand lämnade Promeda i mars 2008. Boine Gepertz tog då tillrälligt över posten medan Stampen letade efter en ny vd. Det har man nu hittat i Lena Larsson, som närmast kommer från ett jobb som vd på Värmlands Folkblad.

- Vi är väldigt glada över att det blir just Lena Larsson som kommer att ta över rodret i Promedia. Hon har en mycket gedigen bakgrund med en bred ledarerfarenhet från flera områden. Promedia är en organisation med många starka lokala varumärken där var och en har en har en betydande position på respektive marknad. Lena kommer att leda verksamheten med sikte på tillväxt och utveckling, säger Stampens koncernchef Tomas Brunegård i ett pressmeddelande.

Lena Larsson sitter också i styrelserna för TU och Medieföretagen. Hon tillträder sin tjänst på Promedia våren 2011.

Mediebolaget Promedia i Mellansverige AB

Titlarna är Arboga Tidning, Avesta Tidning, Bärgslagsbladet, Fagersta-Posten, Karlskoga-Kuriren, Länstidningen Södertälje, Motala&Vadstena Tidning, Nerikes Allehanda, Norrtelje Tidning, Nynäshamns Posten, Sala Allehanda, Södertälje Posten, VLT och Örebroar’n. I Promedia ingår även verksamheter inom distribution och digital kommunikation. Promedias tre största ägare är Eskilstuna-Kuriren, MittMedia och Stampen.

Martin Schori

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev