Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Printutgåva läggs ned efter Nicaraguas regeringsbeslut att stoppa papper

Publicerad: 13 augusti 2021, 07:01

På den regeringskritiska tidningen La Prensas allra sista förstasida står ”diktaturen stoppar vårt papper, men den kan inte dölja sanningen”.


Ämnen i artikeln:

pressfrihet

Med start i dag fredag så utkommer den regeringskritiska Nicaraguanska tidningen La Prensa enbart digitalt. Det sedan regeringen återigen stoppat tidningspapper i tullen och krävt en avgift som tidningen enligt konstitutionen ska undantas.

La Prensa startade 1926 och är i dag, tillsammans med systertidningen Hoy, Nicaraguas enda dagstidning med en printutgåva. Det sedan El Nuevo Diario tvingades lägga ned 2019.

På La Prensas sista etta går därför i dag att läsa ”diktaturen stoppar vårt papper, men den kan inte dölja sanningen”. Det rapporterar AFP.

Sedan Nicaragua fick Daniel Ortega som president 2007 har ett tjugotal mediebolag lagts ned och bara under årets sommarmånader har ett trettiotal oppositionspolitiker gripits, skriver AF.

Nicaragua ligger på plats 121 av 180 på Reportrar utan gränsers pressfrihetsindex för 2021.

 

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

pressfrihet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News