Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Printcheferna om nedskärningarna på SvD

Publicerad: 8 November 2013, 09:05
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:57

I går kom beskedet att 15 tjänster riskerar försvinna från Svenska Dagbladet. För Dagens Media kommenterar tre printchefer konsekvenserna av nedskärningarna.


Ämnen i artikeln:

OMDMaxusMindshareSvD

Svenska Dagbladet står inför nya organisationsförändringar, kunde Dagens Media berätta i går. Totalt rör det sig om 12-15 tjänster som kan försvinna från tidningen. Samtidigt blir det tydligare fokus på det digitala.

Monica Tuominen, printchef på Maxus, tycker att det är ett mycket tråkigt besked.

– Det är sorgligt för de drabbade och det är något som vi måste följa noggrant. På sikt kommer det ju påverka kvaliteten, men just nu är det inget som påverkar vårt medieval. Men vi måste hålla koll på vart läsarna tar vägen, säger hon till Dagens Media.

Ulrika Jangblad, printchef på OMD, menar att det handlar om en mindre omfattande åtgärd med 12-15 tjänster, och tycker att det är positivt att SvD säger sig göra det i ett led att öka det digitala fokuset.

– Det är det som efterfrågas allt mer av oss annonsörer och konsumenterna och det som fortsatt trots visst tapp i pappret gör morgonpressen fortsatt stark. En förändring i rätt riktning, säger hon och fortsätter:

– Det som kan vara lite oroande är att man säger att merparten kan drabba redaktionerna och journalistiken. För oss som annonsörer är det otroligt viktigt med en hög kvalitet på produkten då det är det som är morgonpressens stora styrka och som gör att de behåller sina läsare och därmed de kontakter vi vill köpa.

Ramona Reander Buckholt, print- och utomhuschef på Mindshare, tror inte att nedskärningarna är något som enbart kommer att drabba print.

– Svenska Dagbladet har starka profiler knutna till sig och så länge det inte påverkar deras redaktionella produkt ser jag inga problem med att de drar ner, de har förhoppningsvis en stadig och bra plan. De kanske måste effektivisera, säger hon.

– Jag ser egentligen att det är en naturlig utveckling att man satsar på nätet. Det påverkar absolut inte vårt sätt att se på produkten i dagsläget, men sen får vi se om det blir en negativ effekt av det.

LÄS OCKSÅ:

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Gustav Thunander

Ämnen i artikeln:

OMDMaxusMindshareSvD

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.