Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Presstöd för digital utveckling

Publicerad: 5 Februari 2015, 13:05
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:14

I dag beslutade regeringen om att ta fram ett förslag till ett nytt innovationsstöd för dagspress.


Det är Presstödsnämnden som fått i uppdraget att ta fram förslaget. Innovationsstödet ska kunna sökas inom ramen för det nuvarande presstödet av en eller flera tidningar tillsammans för olika projekt inom en rad områden.

Stödet ska kunna ges för att utveckla tidningars digitala affärsmodeller. Det kan handla om att utveckla redaktionellt innehåll i digitala kanaler eller göra förbättringar gällande digital publicering.

– Dagspressen i hela landet är avgörande för att vi ska kunna ha en levande demokrati. Det är särskilt viktigt att kunna utveckla den redaktionella verksamheten så att journalistiken även kan fortsätta att vara stark i en digital verklighet, säger kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke i ett pressmedelande.

Kristoffer Talltorp är Alice Bah Kuhunkes presssekreterare.

– Att komplettera driftstödet har varit efterfrågat av flera instanser och det har vi lyssnat på, säger han till Dagens Media och fortsätter:

– Det här är viktigt, inte minst för mindre redaktioner utanför storstäderna. Innovationsstödet behövs för att de ska kunna satsa på en nödvändig omställning till ett nytt medieklimat, säger han.

Varför gör ni det här nu?

– Det är helt enkelt en del i vårt pågående arbete att under våren börja reformera hela mediepolitiken, som nu har legat i träda i åtta år. Vi startar till exempel en mediepolitisk utredning under mars månad, säger han.

Presstödsnämnden ska redovisa sitt förslag om utformningen av ett innovationsstöd senast den 15 maj.

 

LÄS ÄVEN:

Jonas Löfvenberg

jonas.lofvenberg@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.