Pressbyrån censurerar Metros etta – för pressfriheten

2016-05-03 09:03  
På Världsdagen för pressfrihet har Pressbyrån censurerat Metros förstasida.

Pressbyrån uppmärksammar Världsdagen för pressfrihet genom att censurera Metros förstasida. "Press är en del av vårt DNA", säger Lennart Schultz, chef för pr och media på Pressbyrån.

Idag, på Världsdagen för pressfrihet, är det inte mycket som syns på Metros etta. Både bilder, rubriker och puffar har censurerats, för att lämna plats endast för de ord som bildar meningen "Så här liten del av världens befolkning har tillgång till pressfrihet".

"Tillsammans med tidningen Metro uppmärksammar vi på Pressbyrån den här dagen genom att censurera förstasidan på dagens upplaga" står det i annonsen på baksidan, med rubriken "Tack alla som kämpar för det fria ordet".

– Press är en del av Pressbyråns DNA. Vi har alltid stått för bra journalistik och sedan starten för hundra år sedan arbetat med att få ut den till svenska folket. Därför tycker vi att den här dagen är superviktig att uppmärksamma. Tanken med den cesurerade förstasidan är att få folk att reagera och bli nyfikna på vad det handlar om, säger Lennart Schultz, chef för pr och media på Pressbyrån, till Dagens Media.

Dessutom får kunder idag halva priset på tidningar hela dagen i Pressbyråns butiker.

Amanda Törner

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt