Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Pressbyrån censurerar Metros etta – för pressfriheten

Publicerad: 3 Maj 2016, 07:03
Uppdaterad: 3 Maj 2016, 07:19

På Världsdagen för pressfrihet har Pressbyrån censurerat Metros förstasida.

Pressbyrån uppmärksammar Världsdagen för pressfrihet genom att censurera Metros förstasida. "Press är en del av vårt DNA", säger Lennart Schultz, chef för pr och media på Pressbyrån.


Ämnen i artikeln:

MetroPressbyrån

Idag, på Världsdagen för pressfrihet, är det inte mycket som syns på Metros etta. Både bilder, rubriker och puffar har censurerats, för att lämna plats endast för de ord som bildar meningen "Så här liten del av världens befolkning har tillgång till pressfrihet".

"Tillsammans med tidningen Metro uppmärksammar vi på Pressbyrån den här dagen genom att censurera förstasidan på dagens upplaga" står det i annonsen på baksidan, med rubriken "Tack alla som kämpar för det fria ordet".

– Press är en del av Pressbyråns DNA. Vi har alltid stått för bra journalistik och sedan starten för hundra år sedan arbetat med att få ut den till svenska folket. Därför tycker vi att den här dagen är superviktig att uppmärksamma. Tanken med den cesurerade förstasidan är att få folk att reagera och bli nyfikna på vad det handlar om, säger Lennart Schultz, chef för pr och media på Pressbyrån, till Dagens Media.

Dessutom får kunder idag halva priset på tidningar hela dagen i Pressbyråns butiker.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MetroPressbyrån

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.