tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

PR-man blir kommunikationsdirektör för Schibsted News Media

Publicerad: 2 december 2021, 12:41

Bjørn-Martin Bache Nordby blir kommunikationsdirektör för Schibsted News Media, där bland annat Aftonbladet, SvD och Omni ingår.

Foto: Janne Næss/Pressbild

Schibsted värvar från norska PR-branschen och utser Bjørn-Martin Bache Nordby som ny kommunikationsdirektör för Schibsted News Media. Han fick jobbet för för sin djupa förståelse för ”Nordens mest omtyckta mediehus”. ”Han den verktygslåda som behövs för att lyckas”, säger Siv Juvik Tveitnes, koncerndirektör för Schibsted News Media.

Ämnen i artikeln:

AftonbladetSchibstedOmniSvenska Dagbladet

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@dagensmedia.se


Det norska mediekonglomeratet, där bland annat Aftonbladet, VG, Svenska Dagbladet och Omni ingår, värvar kommunikationsdirektör från PR- och kommunikationsbyrån Trigger. Bjørn-Martin Bache Nordby har arbetat som rådgivare på byrån får han haft ansvar för PR och samhälle. Innan dess jobbade han bland annat fyra år som journalist på Verdens Gang.

– Jag är enormt glad att få den här utmaningen. Schibsted är ledande mediekoncern i Norden, i stark medvind och med en klar ambition att växa ytterligare. Det är få kommunikationsuppdrag där man får tillfälle att arbeta med så många superstarka varumärken på en och samma gång och ännu färre där varje enskilt varumärke har så stor betydelse för demokratin och människors vardag, säger Bjørn-Martin Bache Nordby i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Aftonbladet hämtar redaktionschefen från skrotade Baaam 

”Djup insikt och gedigen förståelse”

Som kommunikationsdirektör ska han att ha en nyckelroll i att synliggöra och skapa förståelse för affärsområdet News Medias strategi både internt och externt. I ett pressmeddelande skriver Schibsted att de är Nordens ”ledande och mest omtyckta mediehus” och för att lyckas i uppdraget är bra kommunikation en nödvändighet.

– Vi hade väldigt många bra kandidater till tjänsten som kommunikationsdirektör, men Bjørn-Martin utmärkte sig med en djup insikt och gedigen förståelse för Schibsteds position och samhällsuppdrag. Med sin breda erfarenhet som både journalist och kommunikationsrådgivare har han den verktygslåda som behövs för att lyckas. Han har arbetat både operativt och strategiskt och kommer att bli en viktig medarbetare för oss i News Media, säger Siv Juvik Tveitnes, koncerndirektör för Schibsted News Media.

Bjørn-Martin Bache Nordby tillträder senast den 1 februari.

LÄS MER: Schibsted i samarbete med Xandr 

LÄS MER: Riksarkivet anklagar Aftonbladet för att missbruka svenska flaggan

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev