Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Pontus Schultz lämnar Veckans Affärer

Publicerad: 3 Augusti 2009, 08:04
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:17

Omstridde chefredaktören uppges lämna sin post på Veckans Affärer. Han ersätts av en före detta Aftonbladet-chef.


Enligt uppgifter till Dagensmedia.se ska Pontus Schultz vara på väg bort från tidningens operativa arbete.

Enligt Dagensmedia.ses källor ersätts han av Anna Körnung, som har en lång bakgrund inom Schibsted, bland annat på SvD och som redaktionschef på Punkt SE. Hon var dessutom med och utvecklade Aftonbladets satsning på mobila taggar.

När Dagensmedia.se talade med Pontus Schultz i fredags eftermiddag förnekade han att han skulle lämna tidningen.

– Någon gång ska jag väl sluta, men inte nu, sa han då.

Enligt Bonnier-sajten Resume.se ska Pontus Schultz stanna kvar inom koncernen och jobba med det annonspaket som Bonnier nyligen skapade åt Resumé, Veckans Affärer, Privata Affärer och Teknikens Värld. Han ska stå kvar som utgivare samtidigt som Privata Affärer och Veckans Affärers webbredaktioner kommer att slå ihop, uppger Resumé.

Under Pontus Schultz tid som chefredaktör och vd för Veckans Affärer, som inleddes 2006, har tidningens resultatsiffror bytt färg från rött till svart. Förra året utsågs både sajten och tidningen till Årets Tidskrift av Sveriges Tidskrifter.

Men han har också fått kritik för sitt ledarskap. I samband med att tre reportrar nyligen tvingades lämna tidningen av besparingsskäl gick en av dem, Gunnar Lindstedt, till rasande attack mot den linje som Pontus Schultz valt. Veckans Affärer har nämligen, enligt Gunnar Lindstedt, slutat med granskande journalistik till förmån för sponsrad journalistik.

Dessutom har Pontus Schultz en övertro på internet, enligt reportern. Pontus Schultz slog ifrån sig kritiken och kallade angreppet ”oförskämt, ohederligt och okunnigt”.

Dagensmedia.se har sökt Anna Körnung samt Pontus Schultz.

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.