Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Polisutredningen mot Expressen nedlagd

Publicerad: 29 Augusti 2013, 07:06
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:36

Polisutredningen mot den Expressen-reporter som anklagades för att ha låtsas vara en polis har lagts ner.


Ämnen i artikeln:

Expressen

Det var i samband med bevakningen av mordet på Jens Janzon som Värmlandspolisen upprättade en anmälan mot en Expressen-reporter som misstänktes för föregivande av allmän ställning.

Nu har utredningen lagts ner. Det skriver Expressens chefredaktör Thomas Mattsson i sin blogg.

" Polisen i Karlstad uttalade sig tidigt om det aktuella fallet och det framstod i flera medier som att det fanns substans i påståendet om att en reporter här utgett sig för att vara polis. Men så jobbar inte vi – och knappast heller någon etablerad svensk media", skriver Thomas Mattsson.

Han poängterar också att det i Expressens kvalitetspolicy framgår klart och tydligt att reportrar alltid presenterar sig med för- och efternamn samt var de jobbar.

" Polisens påståenden föreföll därför något… förvånande. När vi nu tagit del av det så kallade underlaget kan jag nog tillstå att påståendena var direkt olämpliga, eftersom det ju av lätt insedda skäl inte fanns några bevis. I själva verket handlade det om ett gott reporterjobb, och därför är det bra att vi alla fått denna sak ur världen".

Thomas Mattsson passar också på att ge polisen ytterligare en känga.

" Jag har respekt för att polisen måste utreda eventuell brottslighet, men man bör nog uttrycka sig lite mer försiktigt nästa gång när man saknar ett seriöst underlag. Jag formulerar mig här medvetet diplomatiskt, eftersom jag inte vill låta raljant".

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Expressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.