Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Polisen: Namnpublicering försvårar utredningen

Publicerad: 9 November 2010, 14:17
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:32

Namnpubliceringen av den man som gripits misstänkt för ett mord och sju mordförsök kan försvåra utredningen, uppger polisen.


Ämnen i artikeln:

ExpressenThomas Mattsson

Som dagensmedia.se tidigare berättat har Expressen, som enda stora medium, valt att namnge 38-åringen. Nu riktar polisen kritik mot att medierna går ut med identiteten.

– Det kan göra våra fotokonfrontationer näst intill meningslösa, sade Börje Sjöholm, operativ chef för länskriminalen, på en presskonferens i dag, enligt dn.se.

Samtidigt har polisen tvingats evakuera en anhörig samt sätta 38-åringens hem under bevakning på grund av att hans identitet läckt ut.

Tidigare har även Anne Ramberg, Sveriges advokatsamfunds generalsekreterare, kritiserat namnpubliceringarna.

Expressen valde att gå ut med namn och bild på mannen imorse, då tidningen fått uppgifter om att ett av hans vapen har kopplats till brotten.

Dagensmedia.se söker Thomas Mattsson, chefredaktör på Expressen. Tidigare i dag motiverade han publiceringen så här:

"Expressen identifierar i dag 38-åringen med namn och bild, eftersom det föreligger ett uppenbart allmänintresse av att så konkret som möjligt skildra och försöka förklara de uppmärksammade vansinnesdåden mot malmöbor; exceptionella fall som inte bara intensifierat integrationsdebatten, med improviserade ministerbesök i Malmö, utan också har fått poliser och politiker att kräva hårdare lagar".

Martin Schori

Ämnen i artikeln:

ExpressenThomas Mattsson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.