Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

PM Nilsson lämnar Dagens industri – blir statssekreterare

Publicerad: 27 oktober 2022, 10:27
Uppdaterad: 27 oktober 2022, 13:45

PM Nilsson lämnar Dagens industri och tjänsten som politisk redaktör. Istället blir han statssekreterare.

Foto: Janne Næss/Dagens Media/Jesper Frisk/Dagens industri

Dagens industris politiske redaktör PM Nilsson lämnar tidningen. Idag, torsdag, skriver han sin sista ledartext. Samtidigt får PM Nilssons nya uppdrag konsekvenser för hans fru Helena Gissén som är politisk kommentator och reporter på Expressen.

Ämnen i artikeln:

Dagens Industri

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


PM Nilsson har varit politisk redaktör på Dagens industri sedan 2013. Nu lämnar han tidningen med omgående verkan – för att bli statssekreterare till statsminister Ulf Kristersson.

– Jag fick helgen på mig att tänka över beslutet. Det är något av en identitetskris, jag har jobbat som journalist och redaktör hela mitt liv. Det som gjorde att jag tackade ja är att Sverige befinner sig i ett sådant speciellt läge. Hela omvärlden är i ett jätteallvarligt läge. Och om statsministern vill ha min hjälp är det mycket som ska till för att säga nej, säger PM Nilsson, i ett pressmeddelande.

Från och med måndag går Frida Wallnor in som tillförordnad redaktör.

– Det har varit fantastiskt att få arbeta tillsammans med PM under de här åren och jag är övertygad om att hans ledartexter i hög grad har påverkat beslutsfattarna. Det är naturligtvis en viktig röst som nu försvinner från den offentliga debatten men Frida och hennes kolleger på ledarredaktionen kommer att arbeta vidare i samma anda. Samtidigt är detta ett erkännande för den viktiga roll som Dagens industri, och alla andra Bonnier News titlar, spelar i debatten, säger Peter Fellman, chefredaktör Dagens industri och affärsområdeschef Bonnier News Business i pressmeddelandet.

I och med att PM Nilsson blir statssekreterare hos Ulf Kristersson får detta också konsekvenser för hans fru Helena Gissén som är politisk kommentator och reporter på Expressen. Det rapporterar Journalisten.

– Vi för en dialog med Helena Gissén. Nu blir det förstås svårt för henne att fortsätta som just politikreporter, men för en så skicklig och rutinerad journalist som Helena finns det massor av spännande saker att göra på Expressen, skriver Karin Olsson, biträdande chefredaktör på Expressen, till Journalisten.  

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev