Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Planer på ytterligare en lokaltidning i Kalmar län

Publicerad: 20 oktober 2020, 09:16

Den tidigare minoritetsägaren i lokaltidningen Östra Småland som lades ner för drygt ett år sedan är nu i färd med att starta en ny tidning som ska täcka hela Kalmar län, rapporterar tidningen Barometern.

Östra Smålands intressenter AB, tidigare ägare i nedlagda Östra Småland, planerar att starta en ny lokaltidning för hela Kalmar län och som ska komplettera Barometern.


Ämnen i artikeln:

ÖstranBarometernDagens Vimmerby

Dagens Media rapporterade nyligen att Dagens Vimmerby AB startar lokaltidningen Dagens Kalmar, bolagets fjärde lokaltidning i Kalmar län. Nu rapporterat tidningen Barometern att det finns planer på ytterligare en ny lokaltidning i Kalmar län. 

Det är i det fallet bolaget Östra Smålands Intressenter AB – tidigare minoritetsägare i lokaltidningen Östra Småland som lades ned i november 2019 – som nu är i färd med att sjösätta en tidning som, om den blir verklighet, ska heta Hela Östra Småland. 

– Vi undersöker möjligheten att ge ut en oberoende lokal nyhetstidning med en socialdemokratisk ledarsida. Det skulle vara ett mindre komplement till Barometern och andra nyhetsmedier i länet, säger Lars Engqvist till Barometern. Han är ledamot i Östra Smålands Intressenter AB och tidigare chefredaktör för Östra Småland. 

I Östra Smålands Intressenters styrelse återfinns bland andra Peter Akinder (S), aktiv socialdemokrat och tidigare ledarskribent på nedlagda Östra Småland (”Östran”), och Karin Asmundsson, tidigare reporter på Östran. 

Ska vara tidning för hela länet

Peter Akinder ska dock inte skriva ledare i den nya tidningen, enligt Lars Enqvist, och inte alls vara inblandad i det redaktionella materialet, försäkrar han, rapporterat Barometern.

Bolaget registrerade i slutet av september i år domännamnet helaostrasmaland.se, enligt Barometern. Tanken med namnet är att det ska vara en tidning för hela Kalmar län, säger Lars Enqvist till tidningen.

Så här långt har bolaget anställt en projektledare som bland annat ska hitta en lämplig finansieringslösning. 

 

 

David Gustavsson

Reporter

david.gustavsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev