torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Pia Rehnquist: ”DN:s text om 'Lilla hjärtat' kommer stanna hos mig länge”

Publicerad: 4 januari 2021, 06:42

Pia Rehnquist är publicistisk chef på Bonnier News Local.

Foto: Bonnier News Local/Pressbild

Dagens Media har bett branschprofiler summera 2020. Pia Rehnquist, publicistisk chef på Bonnier News Local, säger att DN:s text om ”Lilla hjärtat” kommer stanna hos henne länge – liksom rapporteringen inifrån sjukhusens covid-avdelningar.

Ämnen i artikeln:

Pia RehnquistBonnierBonnier News LocalNyårsfrågan 2020

David Gustavsson

david.gustavsson@dagensmedia.se


Årets lärdom?

– Att människan är otrolig på att ställa om snabbt. Ur ett branschperspektiv vill jag lyfta fram journalistikens betydelse när det verkligen gäller. Inom Bonnier News Local har vi slagit rekord efter rekord och vi går in i 2021 med fler prenumeranter än för ett år sedan och en imponerande digital tillväxt.

 

Årets viktigaste publicering?

– I år är den frågan nästan omöjlig att svara på. DN:s text om ”Lilla hjärtat” kommer stanna hos mig länge, precis som flera redaktioners jobb inne på sjukhusens covid-avdelningar. Jag tycker också att Aktuellt fått en betydligt högre lägstanivå och haft ett riktigt bra år.

 

Årets tuffaste utmaning?

– Det går inte att svara annat än pandemin, även om jag är otroligt stolt över hur de tidningar jag jobbar med klarat av alla umbäranden som den inneburit (och fortfarande innebär). Tänk att det går att göra tidning och sajter med nästan helt tomma redaktioner, vecka efter vecka. Tack alla landets hemarbetande journalister!

 

Med ett minst sagt tufft 2020, vad tror du kommer definiera år 2021?

– ”Mer av samma” och en alltmer intensiv debatt om mediepolitik, public service, finansiering och stöd. Här gäller det att alla orkar se vad som står på spel, det är till exempel inte mediebolagen som är de största förlorarna när Post Nord försämrar sin distribution. Det är läsarna och demokratin.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev