Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Peter Wolodarski om kritiken mot "frysboxen"

Publicerad: 26 mars 2015, 07:40
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:07

DN:s chefredaktör bladet från munnen och svarar på kritiken i Journalistens artikel.


AG

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se


I går skrev tidningen Journalisten en uppmärksammad artikel som redde ut turerna kring priset på den så kallade "frysboxen". Ett projekt, som enligt Journalisten, har kostat tidningen 30 miljoner kronor.

DN:s chefredaktör Peter Wolodarski avböjde att kommentera kritiken, men väljer nu att göra det i den egna tidningen.

– Vi var inne i en väldigt besvärlig neddragningsprocess hösten 2013, då var femte anställd fick lämna företaget. Tyvärr kunde vi inte lösa nedbemanningen helt på frivillig väg. Enskilda hamnade i kläm, vilket jag beklagar. Jag hoppas att vi aldrig mer ska behöva hamna i en liknande situation, säger Peter Wolodarski till Dagens Nyheter.

Enligt artikeln har tio av de tolv journalisterna i dag sagt upp sig. De restrerande två är tillbaka på redaktionen. Peter Wolodarski hävdar också att de 30 miljoner Journalisten påstår att projektet har kostat är en summa som är tagen helt ur luften. Han säger också att flera uppgifter i artikeln är felaktiga, men att han av respekt för de inblandade inte vill peka ut vilka.

– Vi har det senaste året arbetat aktivt med att reparera skadan och återuppbygga relationen med vår fackliga motpart och medarbetarna. Det har resulterat i en förlikning med Journalistförbundet och de anställda som blev uppsagda. Alla tvistefrågor är lösta, säger Peter Wolodarski.

LÄS OCKSÅ:

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev