tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Peter Wennblad till SvD

Publicerad: 12 januari 2021, 08:13

Peter Wennblad blir även biträdande chef för ledarredaktionen.

Foto: Josefina Esperansa

Tidigare Gotlandspolitikern Peter Wennblad tar plats på Svenska Dagbladets ledarredaktion.

Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetBulletin

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Peter Wennblad går in som ny ledarskribent på Svenska Dagbladet. Samtidigt tillträder han även tjänsten som biträdande chef för ledarredaktionen, en roll som SvD återinrättar. 

Närmast kommer Peter Wennblad från rollen som public affairs-konsult på kommunikationsbyrån Paues Åberg. 

Tidigare har han även varit redaktionschef och ansvarig utgivare på Gotlands Allehanda, chefredaktör på tidskriften Moderna Tider och redaktör på Magasinet Neo, samt lokalpolitiker på Gotland. Peter Wennblad har tidigare vikarierat som ledarskribent på SvD under somrarna 1999 och 2000. 

Vad som enligt Peter Wennblad utgör en bra ledarskribent är förmågan att hitta nya infallsvinklar och utmana etablerade sanningar. 

– Om man i förväg kan räkna ut vilka ämnen, argument och slutsatser en ledarskribent kommer leverera är det bättre och billigare att låta en algoritm göra jobbet, säger Peter Wennblad i ett pressmeddelande. 

Svenska Dagbladet har gjort flertalet rekryteringar till ledarredaktionen på kort tid. Senast utsågs Andreas Ericson till redaktör för politikpodden ”Ledarredaktionen”. SvD har även knutit till sig Lena Andersson som krönikör och Mattias Svensson har rekryterats till ledarskribent efter att Ivar Arpi lämnat för Bulletin. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev