Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Personal kan få gå på SvD

Publicerad: 10 Augusti 2012, 06:46
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:14

I dag avslöjade Schibsted Sverige att koncernen ska genomföra besparingar på SvD. Raoul Grünthal, Schibsted Sveriges koncernchef, säger att detta kan komma att innebära att personal måste sägas upp.


I dag gick Schibsted Sverige ut med sin andra kvartalsrapport för 2012.

 I rapporten framkom att Svenska Dagbladet minskat sin vinst från 28 till 12 miljoner kronor och att omsättningen minskat från 298 till 278 miljoner kronor. I rapporten stod även att SvD inleder ett arbete för att minska kostnaderna på tidningen.

Raoul Grünthal, Schibsted Sveriges koncernchef, säger att det är för tidigt att säga vad dessa kostnadsbesparingar kommer att innebära.

– Det får vi se i detalj. Arbetet sätts igång nu och det är för tidigt att säga vad det innebär i detalj, säger han till dagensmedia.se.

Samtidigt vidhåller han att tidningen måste genomföra snabba besparingar för att kunna bibehålla någon vinst.

– Marknaden förändras. Svenskan tar marknadsandelar och utvecklas positivt på nätet. Men de strukturella förändringarna innebär att alla mediebolag som har en koppling till papperstidningar får det tufft, säger han och fortsätter:

– Tanken är att vi inte bara ska spara på papper, utan utvecklas på nätet. De investeringar vi har på nätet ger resultat och det är därför vi fortsätter leverera vinst, men vi måste göra något för att göra det om två eller tre år. Strukturomvandlingarna går allt fortare och omställningarna måste gå allt snabbare.

Kan besparingarna leda till att vissa får gå från tidningen?

– Ja, det kan få sådana konsekvenser.

Du pratar om att satsa på nätet, ser ni över att lägga om tjänster dit istället för på papperstidningen?

– Det är svårt att vara på, men om vi tittar bakåt så är det så att antalet personer som jobbar med digitalt har ökat och antalet personer på papperet har minskat och kommer fortsätta minska.

Läs också:

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.