Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag07.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Per "Pekå" Englund till Mittmedia

Publicerad: 30 Maj 2017, 14:24
Uppdaterad: 30 Maj 2017, 14:28

Per "Pekå" Englund blir nyhetschef på Mittmedias sportredaktion. Foto: Press

Per Englund går in som nyhetschef för Mittmedias sportredaktioner i Dalarna och Örebro. "Har hela tiden känt en längtan tillbaka till sportjournalistiken", säger Per Englund.


Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Per "Pekå" Englund, före detta Sportbladetchef, stärker upp Mittmedias gemensamma sportredaktion. Den tillförordnade sportchefen Markus Josefsson beskriver rekryteringen som en "drömvärvning" i ett pressmeddelande.

Per Englung blir nyhetschef med ansvar för de två största regionerna inom sportredaktionen – Dalarna och Örebro.

– Vi märker att Mittmedia Sport börjar göra avtryck, då flera personer med tunga meriter söker jobb hos oss. Att ”Pekå” vill komma till oss känns otroligt häftigt och ett bevis på att vi är långt framme inom svensk sportjournalistik, säger Markus Josefsson, i en kommentar.

Mittmedia sportredaktion består idag av 60 journalister och man har satsat stort på sportinnehåll i koncernens "Plus-satsning".

– Det har varit en pojkdröm som gått i uppfyllelse när jag har fått ge ut mina böcker. Men jag har hela tiden känt en längtan tillbaka till sportjournalistiken och för mig är Mittmedia den mest spännande aktören, så det var ett enkelt val att tacka ja, säger Per Englund.

Han har under de senaste åren jobbat som författare och bland annat släppt böckerna "Född på en söndag" och "Några rader Svartåns finaste krokodil".

Dagens Media har tidigare även berättat att Per Englund arbetar på en romantrilogi tillsammans med den omdiskuterade journalisten Jan Huss.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.