Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Per Gunne lämnar Metro

Publicerad: 5 Mars 2012, 13:57
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:30

Metro Sveriges chefredaktör Per Gunne slutar på tidningen. Istället går han till krogkoncernen Stureplansgruppen, där han blir vice vd.


Ämnen i artikeln:

Metro

Per Gunne har varit på Metro sedan 2007, då han kom från Aftonbladet. Andreas Ohlson, vd för Metro Sverige säger om att förlora chefredaktören:

– Det är beklagligt att Per Gunne lämnar. Han har varit en kulturbärare och oerhört värdefull för Metro under de senaste åren då vi har förändrat både tidningens inriktning, utseende och innehåll.

Metro har redan inlett jakten på Per Gunnes efterträdare och Andreas Ohlson tror inte att tidningen kommer att få några problem att hitta lämpliga kandidater.

– Ingen är oersättlig. Vi börjar jakten på en ny chefredaktör och står öppna för ansökningar. Metro är en av få tidningar vars läsarsiffror inte stagnerar så jag tror inte att det blir några problem att hitta en likvärdig efterträdare.

När ska tillsättningen vara klar?

– Per Gunne har sex månaders uppsägningstid så det är inte en akut fråga. Det får ta den tid det tar.  

Martin Schori

Henrik Widell

Ämnen i artikeln:

Metro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.