Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Per Bowallius: "Har varit ett digitalt omställningsår"

Publicerad: 15 Februari 2018, 15:04
Uppdaterad: 15 Februari 2018, 15:10

Mittmedias rörelseresultat halveras. För Dagens Media berättar vd:n Per Bowallius om hur det digitala arbetet ska vända den negativa trenden.


Mittmedias rörelseresultat för helåret 2017 landade på 40 miljoner kronor, en halvering jämfört med föregående år.

– Det är betydligt sämre än förväntat och en liten besvikelse. Försäljningsmässigt är det en rejäl utmaning i budget, framförallt på annonssidan där vi måste vända och få en digital tillväxt, kommenterade Thomas Wilson, finanschef, till koncernens internreporter.

Mediekoncernens annonsintäkter backade med 14 procent. Men Mittmedia menar att det i slutet av året såg ett trendbrott vad gäller tillväxten på digitala annonsintäkter, och deras förhoppning är att den trenden ska hålla i sig under 2018.

– Det här året har för oss varit ett digitalt omställningsår. Vi har arbetat för att flytta digitala annonser till en mer målgruppsanpassad och datadriven. På den fronten ser vi en stark öppning i år. På säljsidan jobbar vi väldigt mycket med kompetensutveckling. Tidigare var färre säljare involverade i det digitala arbetet, men i dag jobbar alla säljare med det på något sätt, säger Mittmedias vd Per Bowallius till Dagens Media, och fortsätter:

– Vi ser en positiv trend på prenumerationssidan. Vi har fokuserat på att få in nya kunder och det är både skönt och positivt att det börjar ge effekt.

Mittmedias intäkter från displayannonser ska, enligt Per Bowallius, ha ökat med 30 procent under januari.

– Vi har hela tiden mött minskade intäkter med att arbeta på det digitala.

Är du orolig för rörelseresultatet för helåret 2017?

– Vi har en plan som ligger på ungefär samma nivå för 2018.

På tre år har koncernens personalkostnader minskat med omkring 100 miljoner kronor genom flera stora sparpaket.

Finanschefen Thomas Wilson förklarade att de "kommer att gå ur 2018 med färre personer än vi är i dag och det kommer vi jobba med när tillfälle uppstår".

– Vi ska fortsätta jobba med kostnaderna, och vakansläget måste vi vara försiktiga med, säger Per Bowallius.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.