Per-Anders Broberg till TT

2017-06-20 08:06  
Per-Anders Broberg. Foto: Pontus Lundahl/TT

Utgivarnas tidigare vd blir ny komersiell chef för nyhetsbyrån.

Per-Anders Broberg har fram till i våras varit vd på Utgivarna. Nu har han rekryterats av TT Nyhetsbyrån, där han blir chef för TT:s affär mot komersiella kunder.

– Det här är en strategisk och viktig rekrytering för TT Nyhetsbyrån. Per-Anders Broberg har en lång och bred erfarenhet inom media, han är sprungen ur en tydlig kommersiell kultur på Expressen och bidrar med nya perspektiv, säger Jonas Eriksson, vd och chefredaktör på TT Nyhetsbyrån, i en kommentar.

På Utgivarna var Per-Anders Broberg i nära två år. Under sina 26 år på Expressen hann han bland annat vara administrativ redaktionschef och biträdande chefredaktör.

– Per-Anders Broberg har också en bakgrund som suppleant i TT:s styrelse. Han vet vad vi är för företag och han vet vilka utmaningar vi står inför, fortsätter Jonas Eriksson.

Broberg säger i ett uttalande att han ser fram emot att börja sitt nya uppdrag efter sommaren.

– TT Nyhetsbyrån har ett starkt varumärke med hög trovärdighet och kvalitet i såväl innehåll som tjänster. Jag ser fram emot att vara med och utveckla TT:s affär, säger han.

Kerstin Pilhage, idag affärsutvecklingschef, blir övergripande chef för TT Nyhetsbyråns affärsutveckling och samlade affär. Lotta Lindborg, nuvarande försäljningschef, slutar i september och börjar på Stockholm Auktionsverk.

Mikaela Åkerman

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt