Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Per-Anders Broberg till TT

Publicerad: 20 Juni 2017, 06:06
Uppdaterad: 20 Juni 2017, 06:18

Per-Anders Broberg. Foto: Pontus Lundahl/TT

Utgivarnas tidigare vd blir ny komersiell chef för nyhetsbyrån.


Ämnen i artikeln:

TTUtgivarna

Per-Anders Broberg har fram till i våras varit vd på Utgivarna. Nu har han rekryterats av TT Nyhetsbyrån, där han blir chef för TT:s affär mot komersiella kunder.

– Det här är en strategisk och viktig rekrytering för TT Nyhetsbyrån. Per-Anders Broberg har en lång och bred erfarenhet inom media, han är sprungen ur en tydlig kommersiell kultur på Expressen och bidrar med nya perspektiv, säger Jonas Eriksson, vd och chefredaktör på TT Nyhetsbyrån, i en kommentar.

På Utgivarna var Per-Anders Broberg i nära två år. Under sina 26 år på Expressen hann han bland annat vara administrativ redaktionschef och biträdande chefredaktör.

– Per-Anders Broberg har också en bakgrund som suppleant i TT:s styrelse. Han vet vad vi är för företag och han vet vilka utmaningar vi står inför, fortsätter Jonas Eriksson.

Broberg säger i ett uttalande att han ser fram emot att börja sitt nya uppdrag efter sommaren.

– TT Nyhetsbyrån har ett starkt varumärke med hög trovärdighet och kvalitet i såväl innehåll som tjänster. Jag ser fram emot att vara med och utveckla TT:s affär, säger han.

Kerstin Pilhage, idag affärsutvecklingschef, blir övergripande chef för TT Nyhetsbyråns affärsutveckling och samlade affär. Lotta Lindborg, nuvarande försäljningschef, slutar i september och börjar på Stockholm Auktionsverk.

Mikaela Åkerman

Mikaela.Akerman@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TTUtgivarna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.