Per-Anders Broberg tar över Utgivarna

2015-03-25 12:25  

Den tidigare Expressen-chefen Per-Anders Broberg är ny vd för Utgivarna.

Förra året slutade Per-Anders Broberg på Expresen, där han hade arbetat i 26 år. Nu blir han ny vd för branschorganisationen Utgivarna.

– Att vara med och arbeta fram ett nytt medieetiskt system är en rolig och viktig uppgift som var svår att motstå, säger Per-Anders Broberg i ett pressmeddelande och forsätter:

– Jag ser fram mot att arbeta med de framtida villkoren för Sveriges utgivare. Den stora utmaningen är förstås att hitta vägen fram till ett nytt medieetiskt system, men frågor som hoten mot mediehusen och dess representanter, det ärvda utgivarskapet på nätet och lagförslag som på ett eller annat sätt riskerar att begränsa mediernas möjligheter till att bedriva samhällsviktig journalistik, står förstås också på agendan.

Per-Anders Broberg tillträder den 17 augusti.

Medlemmar i Utgivarna är TV4-gruppen, Sveriges Radio, Sveriges Television, Sveriges Tidskrifter, Tidningsutgivarna och Utbildningsradion.

Dante Thomsen

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt