Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag12.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Per-Anders Broberg tar över Utgivarna

Publicerad: 25 mars 2015, 11:25
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:08

Den tidigare Expressen-chefen Per-Anders Broberg är ny vd för Utgivarna.


Ämnen i artikeln:

Utgivarna

Förra året slutade Per-Anders Broberg på Expresen, där han hade arbetat i 26 år. Nu blir han ny vd för branschorganisationen Utgivarna.

– Att vara med och arbeta fram ett nytt medieetiskt system är en rolig och viktig uppgift som var svår att motstå, säger Per-Anders Broberg i ett pressmeddelande och forsätter:

– Jag ser fram mot att arbeta med de framtida villkoren för Sveriges utgivare. Den stora utmaningen är förstås att hitta vägen fram till ett nytt medieetiskt system, men frågor som hoten mot mediehusen och dess representanter, det ärvda utgivarskapet på nätet och lagförslag som på ett eller annat sätt riskerar att begränsa mediernas möjligheter till att bedriva samhällsviktig journalistik, står förstås också på agendan.

Per-Anders Broberg tillträder den 17 augusti.

Medlemmar i Utgivarna är TV4-gruppen, Sveriges Radio, Sveriges Television, Sveriges Tidskrifter, Tidningsutgivarna och Utbildningsradion.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Utgivarna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.