Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Per-Anders Broberg blir ny vd för TT

Publicerad: 24 september 2020, 09:22

Per-Anders Broberg har arbetat på TT sedan september 2017 då han tillträdde som försäljningschef. Nu har han utsetts till vd för TT Nyhetsbyrån AB.

Per-Anders Broberg har utsetts till ny vd för TT Nyhetsbyrån AB.


Ämnen i artikeln:

TTTT Nyhetsbyrån

Per-Anders Broberg har varit tillförordnad vd, chefredaktör och ansvarig utgivare för TT sedan februari 2020, då tidigare vd:n Jonas Eriksson lämnade företaget. Det framgår av ett pressmeddelande. Nu har styrelsen utsett honom till ordinarie vd, chefredaktör och ansvarig utgivare.

– Jag är mycket glad över att Per-Anders Broberg tackat ja till att fortsätta leda TT. Per-Anders Broberg är en skicklig redaktionell ledare och en erfaren utgivare som de senaste åren även gått på djupet med TT:s affär och kommersiella erbjudande. Utifrån sin breda erfarenhet har han flera värdefulla perspektiv på nationell nyhetsförmedling, kommenterar Mats Johansson, styrelseordförande i TT Nyhetsbyrån.

LÄS OCKSÅ: TT byter vd och chefredaktör

Per-Anders Broberg har arbetat på TT sedan september 2017 då han tillträdde som försäljningschef. Han kom den gången närmast från vd-uppdraget på publicistorganisationen Utgivarna och arbetade dessförinnan i över 25 år på Expressen, bland annat som biträdande chefredaktör. 

– Det är både roligt och hedrande att få förtroendet att fortsätta leda TT Nyhetsbyrån som på många sätt har ett viktigare uppdrag nu än någonsin. Inte minst har coronapandemin visat på behovet och värdet av TT:s journalistik. Parallellt står mediebranschen inför stora utmaningar. Det gäller även TT, som måste vara fortsatt relevant för våra kunder och följa dem i den digitala transformationen, kommenterar Per-Anders Broberg.

TT Nyhetsbyrån ägs av mediekoncernerna Bonnier News, Schibsted och NTM.

David Gustavsson

Reporter

david.gustavsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TTTT Nyhetsbyrån

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev