Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag30.03.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Pensionspresenten – vinnare av årets tidskrift

Publicerad: 21 Oktober 2010, 13:49
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:34

Hon gjorde sin sista dag på Veteranen i måndags. Igår stod hon på scen och fick ta emot priset för bästa populärpress över 50 000 exemplar.


Ämnen i artikeln:

Sveriges TidskrifterTidskriftspriset

Ingrid Lindgren hade egentligen redan gått i pension när hon fick erbjudandet om att bli chefredaktör på tidskriften Veteranen. Hon valde då att skjuta upp pensionen och spenderade totalt fyra år på tidningen. I måndags jobbade hon sin sista dag. Igår fick hon stå på scen för att motta priset för årets tidsskrift över 50 000 exemplar på Tidskriftsgalan.

Vilket avsked, hur känns det?

– Det känns fantastiskt. Vi känner att vi har gjort en tidning som är mer än en medlemstidning och vi har satsat hårt på kvalitetsjournalistik som tilltalar vår målgrupp. Jämför man oss med exempelvis M Magasin så håller de på med något helt annat

Sedan Ingrid Lindgren tog över rodret på Veteranen har tidningen gjorts om två gånger. Första gången fräschades den upp i det dåvarande tabloidformat, andra gången tog man steget fullt ut och gjorde om rubbet. Resultatet blev en magasinliknande tidskrift som Tidskriftsgalans jury kallar ”en ansiktslyftning som smittat av sig på hela läsarkretsen”. Ingrid Lindgren har varit den som drivit på utvecklingen och hon berättar att omgörningen hela tiden haft stöd från Sveriges Pensionärsförbund, SPF som Veteranen sorterar direkt under. Målet var att bli tuffare och modernare.

– Vi ville att det skulle bli en seniortuff tidning där vi möter den moderna senioren. Om man får uttrycka sig lite klyschigt.

Veteranens enda riktiga konkurrent är Pensionärernas riksorganisations tidning PRO-pensionären. Att det finns så pass få tidskrifter riktade till pensionärer förklarar Ingrid Lindgren med att tidskriftsbranschen inte har sett den fulla potentialen i marknaden än.

– Men jag tror att det kommer fler och fler tidskrifter riktade till äldre människor. M Magasin har banat vägen och det känns som att man börjar inse vilka möjligheter det faktiskt finns.

Vad ska du göra nu?

- Just nu är jag nere i Frankrike på semester, jag är ju faktiskt pensionär. 

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.