Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Patrick Ekwall: Råsunda-städare lurade världspressen

Publicerad: 1 september 2010, 08:40
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:40

En okänd städare låg bakom nyheten om skottarnas hemliga taktik, uppger TV4-journalisten Patrick Ekwall.


Ämnen i artikeln:

Expressen

Det var efter matchen mellan Skottland och Sverige den 14 augusti som Gais-tränaren Alexander Axén hittade en lapp med skottarnas hemliga taktik i omklädningsrummet.

Taktiken var fåordig; ”lads, fuck ’em all” följt av en illustration som bara kan utläsas på ett sätt – alla på Zlatan. Denna lapp återpublicerades sedan ibland annat Expressen och i flera utländska medier där man gjorde sig lustig över skottarnas taktik.

Till Expressen sa landslagstjärnan Anders Svensson:

– Det är en brittisk filosofi, det handlar om att spela tufft, hårda tacklingar och att köra över motståndarna.

Men under gårdagen visade det sig att världspressen kan ha gått på en nit. Enligt journalisten och TV4-profilen Patrick Ekwall är taktiken nedklottrad av en anställd på Råsunda.

"Det stora avslöjandet på Råsunda: den där skylten som skottarna hade gjort inför Sverige-matchen och som upptäcktes av Gais-spelare inför sitt allsvenka möte med AIK, den gjordes av en lustig städare på Råsunda", skriver Patrick Ekwall i sin blogg.

Till Dagensmedia.se säger han:

– Jag vill inte gå in på vem det är som kom med tipset men det är väldigt tillförlitliga uppgifter, säger han till Dagensmedia.se.

Martin Kroon, sportchef på Expressen, säger att han inte hört något om att lappen skulle ett skämt.

– Vi har inte fått några reaktioner alls på vår artikel, varken från Sverige eller från Skottland. Jag har inte funderat på om lappen är ett skämt och det var ju ett par veckor sedan. Får vi en bekräftelse på att det här inte stämmer rättar vi det självklart, säger Martin Kroon.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Expressen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev