Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Patric Hamsch lämnar Sportbladet – blir digitalchef på NWT Media

Publicerad: 20 november 2020, 11:33

Patric Hamsch blir ny redaktionell digitalchef för NWT Media.

Foto: NWT + skrämdump på en av NWT Medias titlar Nya Wermlands-Tidningen

Patric Hamsch rekryteras som redaktionell digitalchef på NWT Media. Han lämnar därmed sin roll som chef för Sportbladet.


Som chef för NWT Medias gemensamma breakingdesk får Patric Hamsch ansvar för att leda NWT Medias ”redaktionella digitala omställningsresa”, framgår det av ett pressmeddelande. Han ska även sitta med i ledningsgruppen för medieverksamheten, framgår det.

- NWT Media är redan på en mycket spännande resa när det gäller den digitala omställningen och gör många saker helt rätt. Jag är väldigt glad över att få bli en del av denna omfattande satsning. För mig handlar det om att alltid utgå från användarna, hela tiden vässa produkterna och våga testa nytt, säger Patric Hamsch, i en kommentar.

Har jobbat med flera stora mästerskap på SVT

Mikael Rothsten, vd för NWT Media säger att NWT-koncernen är mitt i en digital omställning och att man nu ”satsar med full kraft på att utveckla arbetssätt” som medför en stärkt position ”som den ”viktigaste lokala nyhetsförmedlaren i Värmland, Dalsland och Skaraborg”, heter det.

Patric Hamsch var 2008-2011 redaktionschef för SVT Nyheter Värmland och arbetade därefter på SVT Sport som nyhetschef, digital chef och med bland annat fotbolls-VM, OS och skid-VM. Han kommer närmast från rollen som chef för Sportbladet i Stockholm.

David Gustavsson

Reporter

david.gustavsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev