Pär Roosvall lämnar Bonnier

2016-02-22 10:55  
Pär Roosvall lämnar Bonnier News. Foto: Jesper Frisk. Foto: Jesper Frisk.

Tidigare idag meddelade Gunilla Herlitz att hon ska lämna sin vd-post på Bonnier News. Nu väljer även Pär Roosvall att lämna Bonnier News. Han ingick i ledningen och blev rekryterad av Gunilla Herlitz 2012. 

– Pär har spelat en avgörande roll under mina år som vd, säger Gunilla Herlitz, i ett pressmeddelande.

Pär Roosvall var ansvarig för läsarintäkterna på Bonnier News. Under sin tid på bolaget tog han bland annat fram en ny strategi för läsarintäktsaffären, först på Dagens Nyheter och senare även på Dagens Industri och Expressen.
– Vi har jobbat nära ihop, utan honom hade vi inte haft rekordhöga läsarintäkter som lagt grunden för en stabil lönsamhet, säger Gunilla Herlitz, i ett pressmeddelande.

Pär Roosvall uppger att han kommer sakna alla sina medarbetare som möjliggjort framgångarna och den digitala förflyttningen. Hans anställning, som först var tänkt som ett tillfälligt inhopp under några månader, blev till slut nästan fyra år.
– Det har varit fantastiskt roliga år, säger Pär Roosvall, i pressmeddelandet.

Dagens Media har utan framgång sökt Pär Roosvall. I nuläget är det oklart vart han kommer att ta vägen i framtiden och orsaken till varför han sagt upp sig. Det är även oklart om det har ett samband med Gunilla Herlitz avhopp.

Johanna Holmgren

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt