söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

På Stan blir del av DN Sthlm

Publicerad: 14 september 2012, 07:02
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:11

UPPDATERAD. Dagens Nyheters nöjesbilaga På Stan flyttar nu in i DN Sthlm.


EH

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se


Kultur- och nöjesryggen På Stan blir nu en del av DN Sthlm. Detta skriver tidningen själv i dag.

– Visst är det kul. Det är lite som Viktor Barth-Kron själv så klokt uttryckte det nu under vårt morgonmöte att om DN hade startats i dag så hade man gjort så här. Det är den tidigare separationen mellan På Stan och DN Sthlm som har varit märklig, säger Eric Ljunggren, chef för DN:s Stockholmsredaktion, till dagensmedia.se.

Sidorna återfinns nu i mitten av DN Sthlm under vinjetten På Stan. Enligt Eric Ljunggren innebär inte sammanslagningen att något redaktionellt material faller bort.

– DN Sthlm har mottagits skrämmande väl hos både prenumeranter och annonsörer. Nu blir vi ännu starkare. Nu utökar vi På Stan-bevakningen. Det blir mer än tidigare. Det är bara att se i dagens tidning där det är fyra sidor med material, säger han.

Dock försvinner Viktor Barth-Krons krönika och Viktor Barth-Kron fortsätter som reporter istället för som redaktör.

– No offence till Viktor, men det var inte så mycket till krönika. De 300 tecknen försvinner, men övrigt material kommer att ingå. Allt det som gör På Stan till På Stan finns kvar, men slås ihop, säger Eric Ljunggren.

Eric Ljunggren säger att han tror att de två delarna kommer att stärka varandra, men han påpekar också att det även i fortsättningen blir nyhetsläget som styr tidningen.

– Det blir en tydligare fredagsprägel på DN Sthlm. Men nyhetsläget styr givetvis. Smäller det på nyhetsfronten så blir tidningen DN Sthlm featuring På Stan. Jag tror att läsningen kommer att öka för båda delarna.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev