Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

OTW går in i Finland

Publicerad: 22 Februari 2011, 07:30
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:20

Produktionsbolaget OTW förvärvar finska Susamuru och tar med det första steget utanför Sverige.


Ämnen i artikeln:

Anders KnaveOTW

– Vi har under en längre tid kartlagt olika möjliga startpunkter för att börja etablera OTW-erbjudandet utomlands. Susamuru, som har en liknande profil som OTW med stark tv-produktion men också med viss uppdragsproduktion, är den startpunkten, säger Anders Knave, vd på OTW.

Enligt Anders Knave omsatte Susamuru mellan 35 och 40 miljoner kronor under 2010 och gjorde en liten vinst. Ägarna och grundarna Harri Saukkomaa, Kari Voutila och Sari Isotalo äger fortsättningsvis en mindre del av bolaget och kvarstår i sina roller som styrelseordförande, vd och programchef.

– Det är inte så mycket bolaget vi förvärvar utan de personer som byggt och driver bolaget. Vi köper ett samarbete med duktiga mediemänniskor med bra nätverk och fint track record. Det var viktigt för oss att ha dem kvar i bolaget.

Varför är det viktigt för er att expandera?

– Därför att vi måste. Vi lever i en värld där de stora multinationella bolagen som Endemol och Fremantle som med sina starka internationella formatkataloger suger åt sig en stor del av marknaden. Nu får vi två starka utvecklingsenheter som kan generera bättre produktioner.

Att Forma, som sedan 2007 äger OTW, redan bedriver tidningsverksamhet i Finland var en viktig anledning att den nordiska expansionen startade i Finland. Men OTW har redan siktet inställt på nya marknader.

– Vi fortsätter att titta och vi tittar bredare än bara Norden. Vi researchar och pratar med olika aktörer på olika ställen men vi får se när nästa steg kommer. Över tid är min tro att OTW kommer finnas på fler marknader.

Henrik Widell

Ämnen i artikeln:

Anders KnaveOTW

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.