Östran ska spara 10-12 miljoner

2013-05-02 11:18  

Cirka 15 av redaktionens 36 tjänster hotas när tidningen Östran lägger ner sina lokalredaktioner. I dag presenterades ett stort sparpaket för redaktionen.

Det är Journalisten.se som skriver att personalen på Östran informerades om sparpaket under förmiddagen. Förutom att lokalredaktionerna ska läggas ner ska tidningen börja köpa in material från Barometern. Totalt rör det sig om 10-12 miljoner kronor som Östran, som ägs av Gota Media, ska spara.

Enligt Journalisten.se ska Östrans sportmaterial, foto, samt material från lokalredaktionerna koppas in av Barometern. Viss redigering ska också göras där.

– Det kom som en chock för många. Vi vet ju att ekonomin har varit dålig men jag tror inte att någon räknade med att sparpaketet skulle bli så här stort, särskilt inte med tanke på att vi hade två sparpaket förra året, säger Anders Jönsson, ordförande i journalistklubben på Östran till Journalisten.se.

Dagens Media har tidigare rapporterat om Östrans ekonomiska kris.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt