söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Östersundstidningar får nya chefredaktörer

Publicerad: 30 november 2022, 06:44

De nya chefredaktörerna Kristina Forsström och Peder Edvinsson.

Foto: Jens Stenman

I somras lämnade både Östersunds-Postens chefredaktör, Hans Lindeberg, och Länstidningens chefredaktör Karolin Johansson sina uppdrag. Nu presenterar Bonnier deras efterträdare.

Ämnen i artikeln:

DagspressBonnier News LocalToppnyheter förmiddag

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@dagensmedia.se


Efter 14 år lämnade Hans Lindeberg rollen som chefredaktör och ansvarig utgivare för Östersunds-Posten. Strax efter lämnade också Länstidningens chefredaktör Karolin Johansson sin roll. 

Nu presenterar Bonnier News Local deras efterträdare.

Kristina Forsström, i dag nyhetschef på Länstidningen, blir ny chefredaktör och utgivare på Östersunds-Posten och Peder Edvinsson, i dag ledarskribent, blir chefredaktör och utgivare på Länstidningen.

– Jag är stolt och glad över att få förtroendet att leda den starka redaktion som finns på ÖP och som ständigt levererar nyheter som engagerar och berör. Mitt hjärta slår verkligen för Jämtlands län och för lokaljournalistiken, så det här uppdraget känns som en perfekt kombination av båda delarna, säger Kristina Forsström.

LÄS OCKSÅ: Fler lokaltidningar minskar utgivningen 

Enligt ett pressmeddelande från tidningsjätten började Peder Edvinsson sin karriär på Länstidningen och tar nu över det publicistiska ansvaret.

– Det här är ett drömjobb. LT var min första arbetsplats och det känns som en naturlig grej att komma tillbaka och fortsätta det jag påbörjade då, säger säger han.

Kristina Forsström och Peder Edvinsson börjar sina nya uppdrag 2 januari.

LÄS OCKSÅ: Därför startade Ljusdals-Posten ungredaktion: ”Svårt att nå unga enbart med vuxna pennor”

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev