Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Osäker framtid för Expressens fotbollsbilaga

Publicerad: 1 juni 2009, 06:49
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:35

Enligt uppgifter till Dagensmedia.se planerar Expressen att islägga den glossiga bilagan Fotbollsexpressen, efter bara två månader. "Vi utvärderar våra bilagor hela tiden", säger informationschefen Irina Halling.


Det var i samband med den allsvenska starten som Expressen drog igång bilagan Fotbollsexpressen, samt en undersajt med samma namn.

Bilagan ges ut varje fredag och kostar 10 kronor tillsammans med tidningen.

- Vi är den enda tidningen som någonsin haft ett glossigt magasin en gång i veckan. Det, tillsammans med våra live-rättigheter för mobilen, är våra två tyngsta vapen. Vi har aldrig stått starkare än nu, berättade Martin Kroon, sportchef på Expressen.

Aftonbladet gjorde samtidigt en omfattande satsning på fotboll i sina kanaler och fotbollskriget var igång. Enligt uppgifter till Dagensmedia.se kan dock Aftonbladet vara på väg att ta en delseger, då Fotbollsexpressen hänger löst.

Irina Halling, informationschef på Expressen, vill varken bekräfta eller dementera:

- Vi utvärderar våra bilagor hela tiden, några kommer en gång per år, andra varje vecka. Några gör sommaruppehåll. Jag kan inte föregripa ett sådant beslut genom att berätta hur vi gör med en enskild bilaga, av konkurrensskäl, säger hon.

Kommer den på fredag?

- Ja.

Och nästa fredag?

- Jag kan som sagt inte föregripa några beslut av konkurrensskäl.

Är ni nöjda med bilagan?

- Vi är supernöjda med fotbollsbilagan och hela vår satsning på fotboll har slagit väl ut. Hur vi än utvärderar bilagan fortsätter vi med en massiv fotbollsbevakning, det vill våra läsare.

I en tidigare version uppgavs det att Fotbollsexpressen ges ut på torsdagar. Den korrekta dagen är fredagar.

Martin Schori

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev