Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Orvesto: Expressen större än Aftonbladet

Publicerad: 11 Januari 2011, 12:32
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:25

Expressen passerar huvudkonkurrenten Aftonbladet. I december hade Expressen drygt 24 000 fler läsare än Aftonbladet.


Ämnen i artikeln:

ExpressenThomas MattssonAftonbladet

Gapet till Aftonbladet är totalt 24 516 läsare per genomsnittlig utgivningsdag i december 2010, enligt Orvesto Dag. Det är första gången på tio år som Expressen är större än Aftonbladet, säger chefredaktören Thomas Mattsson.

– Det är jätteroligt. Under flera år har vi sett en trend av minskat gap i både upplaga och räckvidd, och nu får vi det bekräftat, säger Thomas Mattsson.

Han tror bland annat att det beror på att Expressen under de senaste tio åren gått tillbaka till sin position som en klassisk kvällstidning, samtidigt som man satsat på stora artikelserier, sport, nöje och kriminaljournalistik blandat med upprop kring exempelvis Dawit Isaak.

– I december är vi större än Aftonbladet lördag, söndag, måndag och tisdag. Aftonbladet har fortfarande en stark tv-bilaga och nu har de flyttat den till tisdagar för att försöka dra ännu mer nytta av den.

Kan ni behålla försprånget?

– Jag hoppas det. Vi vinner marknadsandelar och upplagegapet har minskat 25 av 27 månader. Det är en stark trend.

– Vi har tidigare sagt att vi vill vara Sveriges största kvällstidning både till upplaga och antal läsare 2013-2014. Då är det kul att ha flest läsare redan 2010.

Enligt Sifo låg Expressens räckvidd (inklusive GT och KvP) på 973 467 läsare i december. Aftonbladets siffra var under samma period 948 951 läsare.

Läs Aftonbladets Jan Helins kommentar på siffrorna här.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.