Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Omplacerades – nu riskerar Nivette Dawod att bli av med jobbet

Publicerad: 18 November 2014, 10:58
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:22

Ett hundratal medarbetare protesterade när nyhetsreportern Nivette Dawod fick en ny tjänst på Aftonbladets resebilaga. Nu kan hon bli av med jobbet.


Dagens Media har i flera artiklar berättat om den kritiserade omplaceringen av Aftonbladet-reportern Nivette Dawod.

Sin nya tjänst på resebilagan fick hon kort efter att hon uttalat sig kritiskt om situationen för bemanningsanställda på Aftonbladet.

Enligt Aftonbladets publisher Jan Helin finns det inget samband mellan intervjun, som publicerades i Journalisten, och Nivette Dawods nya tjänst. Trots det väckte omplaceringen kritik internt på Aftonbladet.

Nu riskerar Nivette Dawod dessutom att bli av med jobbet då Aftonbladet ska outsourca produktionen av sin resebilaga, vilket tidningen berättade om i dag.

Totalt försvinner mellan 30 och 40 tjänster som ett led i sparpaketet och enligt vad Dagens Media erfar är det just Schibsteds bemanningsbolag Schibsted Media, där Nivette Dawod är anställd, som kommer att drabbas hårdast.

– Det har ju aldrig varit särskilt tryggt att vara bemanningsanställd och det känns knappast tryggare efter det här beskedet, säger Nivette Dawod till Dagens Media och tillägger:

– Beskedet kommer som en överraskning.

Nivette Dawod vill inte ge några ytterligare kommentarer.

Efter Dagens Medias artikel om Nivette Dawod gav sig flera fackklubbar in i debatten och startade ett bemanningsuppror där situationen i branschen kritiserades.

LÄS ÄVEN:

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.