Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Omni flyttar hem redaktionen

Publicerad: 12 mars 2020, 06:55

Från och med i går onsdag arbetar Omnis medarbetare hemifrån.

Foto: Omni

Både Omni och Twitter har fattat beslut om att arbeta hemifrån på grund av det nya coronaviruset.


Ämnen i artikeln:

TwittercoronavirusetOmni

Under gårdagen flyttade Omni och Omni Ekonomi hela redaktionen på grund av det nya coronaviruset. Från och med nu kommer medarbetarna sköta sin bevakning hemifrån i stället.

Förutom hemkörning av 25 bildskärmar, tangentbord och sladdar flyttades även Omnis poddstudio hem. 

”Nej, hemmakontor är inte alls lika trevligt som att sitta med bästa kollegorna på jobbet. Men det fungerar fint och både Omni och Omni Ekonomi kan fortsätta att vara nyhetsledande”, skriver Markus Gustafsson, vd och grundare av Omni, i ett blogginlägg.

Samtidigt har även Twitter beslutat att det är obligatoriskt för medarbetare att arbeta hemifrån, rapporterar Techcrunch. Tidigare har de rekommenderat sina anställda att jobba hemifrån, men nu går man alltså steget längre.

Under onsdagen meddelade även Spotifys grundare Daniel Ek att medarbetare ombetts arbeta hemifrån i två veckor framöver. Även Dagens Nyheter har beslutat att en stor grupp medarbetare ska börja arbeta på distans.  

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TwittercoronavirusetOmni

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.