Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Olov Carlsson till Länstidningen

Publicerad: 11 maj 2016, 08:45
Uppdaterad: 11 maj 2016, 08:47

Olov Carlsson ny chefredaktör för Norrtelje Tidning och Länstidningen i Södertälje.


Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Olov Carlsson blir ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Mittmedias Norrtelje Tidning och Länstidningen i Södertälje. Han ersätter då Anna Liljehag och Mattias Carlsson.

Hans nya uppdrag innefattar också att se över, samt komma med förslag på, en gemensam redaktionell organisation för Länstidningen i Södertälje, Norrtelje Tidning och Nynäshamns Posten. Han tillträder sin nya position i nästa vecka.

– Det finns en plan om, och en idé om, hur de gamla medietitlarna ska in i Mittmedia. Mitt uppdrag blir att säkerställa att övergången går så bra som möjligt. Dels för att säkerställa att nedbemanningen kommer genomföras på ett bra och humant sätt. Mittmedia har också ett antal tekniska system som tidningarna måste komma in i, säger Olov Carlsson.

Han fortsätter:

– Vi måste titta gemenast med personalen på hur vi kan växa och hur vi samtidigt kan jobba effektivare. Vi kommer fortsätta att värna om de lokala reportrarna och journalistiken. Samtidigt måste vi arbeta fram ett antal strategier man kan följa för att hitta sätt att blir starkare på och samtidigt bli bättre digitalt. Mittmedia är inne i en spännande resa, för mig är det kul att få vara med på resan och lära mig av den. Jag hoppas att jag har kunskap och erfarenheter som jag kan tillföra till koncernen.

Tidigare har Olov Carlsson arbetat som chef för nyhetsdivisionen vid SVT. Han har också varit redaktionschef och ansvarig utgivare för TV4 Norrbotten och tidningschef och ansvarig utgivare för Piteå-Tidningen.

Ebba Elfstrand

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev