Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag25.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Ola Lindholm fortsätter hävda sin oskuld – men tar timeout

Publicerad: 8 Maj 2011, 14:40
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:11

KP-chefen och programledaren Ola Lindholm åtalas för narkotikabrott – och tar timeout. Men han fortsätter att förneka att han medvetet tagit kokain.


På lördagsmorgonen skrev både Expressen och Aftonbladet att Kamratpostens chefredaktör Ola Lindholm kommer att åtalas för narkotikabrott. Detta efter att hans omtalade urinprov visat spår av bensoylekgonin, som bildas när kroppen bryter ned kokain, samt att han vägrat att acceptera ett strafföreläggande.

Beskedet togs emot med bestörtning hos hans arbetsgivare Bonnier Tidskrifter och SVT.

– För oss, som känner Ola som en omtyckt arbetskamrat och uppskattad chefredaktör, är detta självklart både sorgligt och svårbegripligt. Nu får processen med utredningen ha sin gång, och vi kommer att försöka stödja Ola på alla sätt vi kan under denna period, skrev BT-chefen Ulrika Saxon på Bonnier Tidskrifters egna sajt på lördagskvällen.

Hon meddelade samtidigt att Ola Lindholm hade begärt en timeout från sitt uppdrag som chefredaktör. Även hans framtid som programledare för Wild Kids i SVT är hotad.

Ola Lindholm fortsatte dock att hävda sin oskuld, både på Kamratpostens sajt samt på en nystartad blogg. I blogginlägget går han dessutom till angrepp på Expressen, som var först med att publicera uppgifterna om misstankarna mot honom, och anklagar tidningen för att driva en häxjakt.

Ola Lindholm publicerar även ett antal mejl och sms från Expressens reportrar, som försöker att få kommentarer från den populäre chefredaktören och programledaren.

"Det är extremt nedbrytande för en person och hans familj att vara så jagad av människor som är helt ointresserade av något annat än att klättra på karriärstegar och sälja lösnummer. Med hot om ”nya uppgifter” och ”nya publiceringar” försökte Expressen skydda sig själva genom att förmå mig att tala ut. Om vadå? Är jag anklagad för pedofili? För mord?", skriver Ola Lindholm.

Han är också mycket kritisk till chefredaktören Thomas Mattsson.

"Thomas Mattson, jag kommer aldrig att förlåta dig dina beslut som har skrämt och stressat min fyraårige son och fått mig och min sambo att känna oss obekväma och stressade i vårt eget hem. INGEN är värd den behandling du utsatt oss för", skriver Ola Lindholm, i ett omfattande inlägg, och meddelar samtidigt att han inte kommer att kommentera händelsen vidare.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.